Concordia Grand Prix

No Twitter Messages.

Sista loppet för helgen avgjordes så långt nordväst på Jylland man kan komma. Ganska snart efter att mastern släppts så höll en dansk på att tränga ut mig mot döden. Efter att ha förklarat för honom att döden låg nära till hands för honom, förstod jag av vibbarna att det var ömsesidigt. (Nu i efterhand fick jag veta att killen tydligen var kanske Danmarks största ashole).
Efter 25 km lugnade loppet ner sig och jag såg möjligheten ihop med två stycken De Rijke och en Jänkare att få lätta på trycket.
Vad vi inte hade räknat med var att vägen 1 km senare svängde 90* höger och det blev stenhård kantvindskörning.
Ouch vilken käftsmäll!
När vi fyra avancerade upp i karavanen såg vi klungan splittrad i 4 olika grupper.
Som tur var klarade vi att komma ikapp alla grupper och få till bra körning så vi kom ikapp huvudklungan. Herre jisses vilken flopp det hade blivit annars. Avställd för att man tog en pissepaus..
Väl åter i klungan hjälpte jag sedan Ludde att avancera runt mil tio och precis vid det tillfället sprack det av på allvar i en 30 manna grupp med mig Ludde och b.la. 5 st Concordia killar på deras hemmatävling. Efter några mil anslöt sedan Pölder, Micke och Philip innan vi kom in på avslutningsvarven då det sprack av ett par gånger till.
Som tur var så av någon (o)logisk anledning vaknade benen till på riktigt sista timmen då jag hade riktigt fina ben och förhoppningar om ett resultat fanns i bakhuvudet.

conordia rätt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På slutet höll dock 4 manna gruppen som gick sista 3 milen in till mål och i spurten av de 30(?) man som satt kvar i den sönderblåsta klungan kom jag 8:a efter att ha tokdött sista 100 m i lätt-uppför-och-kantvindsspurten och tvingats sätta mig ner för att ens få runt pedalerna.

I efterhand så skulle jag inte ha gått 99% uppför sista backen med 1km till mål och varit 5:a över. Hade antagligen haft mer power i spurten om jag ”bara” suttit med klungan uppför.
Men samtidigt så hade man kunnat ge sig f*n på att lagen om all jävlighet hade gjort att det hade spruckit av ordentligt i backen om man inte satt med i front…
Till summeringen kan man säga att jag haft en hel del stolpe ut i helgen men fått riktigt bra tävlingar och många hårda mil i kroppen vilket är bra för den förhoppningsvis kommande formen.
(Angående gårdagens lopp Himmerland rundt blev det tyvärr ännu en otursdag då växelvajern gick av efter 15 mil)

// Christian

    No Twitter Messages.