Jag tar en time out

For my foreign followers and friends, you can have a look here.

Jag har alltså kommit fram till att ta ett fri år från cyklingen 2015 för att kunna bli av med min inre stress som jag tror är problemet till att jag inte har återhämtat mig. Jag tog beslutet för 6 veckor sedan men det blev offentligt först i fredags.
Jag har sedan jag fattade det oerhört tuffa beslutet att släppa taget helt om cyklingen mått så fantastiskt mycket bättre och jag är övertygad om att detta är vägen att gå för att kunna komma tillbaka 100%, dels som personen Christian Bertilsson men även för att långsiktigt kunna komma tillbaka till en elitidrottande vardag och såklart vill jag tillbaka upp till proffsnivåerna i sporten då jag är övertygad om att jag har kapacitet att vara där uppe om jag bara hittar en bättre harmoni och röd tråd i livet.
Jag har ambitionen att påbörja karriären igen 2016, men just nu är det inte där fokus ligger utan nu släpper jag cyklingen helt för ett tag. Om det blir nästa år jag är ”back on track” är det bara tumme upp, men just nu känner jag ingen stress om det dröjer längre än så heller. Jag vet själv att jag inte är klar med satsningen, så när tiden är inne igen, ska jag påbörja min väg tillbaka igen.

Jag valde självmant för några veckor sedan att hoppa av min delaktighet i Kristianstad GP. Det gör för ont inom mig att inte vara aktuell i att deltaga i ett lopp som man varit delaktig i att få i hamn och även drömt om att få vinna.
Efter ett väldigt framgångsrikt första år är gruppen bakom inkörda med hur det ska se ut och fungera med en proffsig tävling i stadsmiljö och jag är övertygad om att de kommer lyckas ännu bättre med arrangemanget 2015!

Ett stort tack ska alla ni ha som har stöttat och supportat mig genom denna prövningen.
Någonstans är jag ändå väldigt glad över att jag har kommit till denna insikten om att ta ett sabbatsår då jag likväl fortfarande hade kunnat stått och slagit huvudet blodigt mot en betongdörr som vägrar öppna sig. Kanske för att den dörren just nu är låst och därför behöver ta en annan dörr för att komma vidare…?
Jag har även upplevt en hel del saker. En del sjuka, andra mest tragiska (3 dödsfall på ett halvår) men någonstans har jag från varje törn fått en hel del kunskaper som jag tar med mig vidare i livet.

Mitt f.d. lag Giant Shimano ska även de ha ett tack. Sista halvåret var det inte mycket kontakt vi hade, men det var på den nivån bägge ville ha det. De var i alla fall väldigt professionella då de betalade ut månadslönen alla 12 månader trots att jag ej kunnat uppfylla min funktion i laget…
En del av er kanske tänker, ja men om du har ett kontrakt med lön så är det väl inget att snacka om!
Men det kan jag berätta för er att inom cykelsporten fungerar det inte på det viset. Om jag kört för ett Belgiskt, franskt eller italienskt continentallag hade jag med 99% ej fått någon månadslön utbetald när det stått klart att jag inte skulle kunna komma tillbaka under denna säsongen.

Hur det ser ut på bloggande fronten framöver står skrivet i stjärnorna. En sak är dock säker, och det är att jag behöver ett break från cykelsporten så något fokus på cykling kommer det inte bli om hemsidan fortsätter att uppdateras.
Men några inlägg till kommer det med säkerhet att bli. Jag fick otroligt nog en förfrågan från en helt ny sponsor som kommer bli presenterad framöver.

Vad som händer i år får vi se. Jag ska inte hamna i fällan där jag sätter upp en massa mål med höga förväntningar utan viktigast just nu är att hitta en meningsfull vardag nu när jag har vänt blad och påbörjar ett nytt kapitel.
Jag har kommit in på ett par högskolekurser som jag tänkte tacka ja till och jag hoppas även hitta ett motiverande extra jobb så man kan få in någon typ av inkomst så man slipper belåna sig mer.

// Christian

2 Comments

  1. Christian
    Christian 01-12-2015

    :-)

  2. Maria
    Maria 01-11-2015

    Du får väldigt gärna fortsätta blogga om ditt liv! Vi är nog många som följer dig och din kamp mot en bättre hälsa via bloggen. Du skriver verkligen jättebra om svåra ämnen. Jag tror du kan hjälpa många andra genom bloggen. Om det känns bättre, ändra gärna titeln på bloggen, vi hittar dig ändå :-)

[Twitter]