Jobba med det mentala, genom kroppen

Jag har nästan slutat att räkna hur länge jag har varit borta nu. Dagarna och veckorna rullar ju på som ingenting har hänt, om man tittar i backspegeln vill säga. Att vara närvarande och leva i nuet är att upplevda en tomhet som ej är mätbar i tid. Märkligt det där hur långsamt tiden går när man går igenom mindre roliga saker… och vad snabbt tiden har gått när man tittar bakåt. Motsägelsefullt, till viss del, men icke desto mindre sant.
Sen en månad tillbaka har jag börjat arbeta med en kille som heter Tobias Tufvesson som b.la. jobbar med B – BAT, Basic body awereness theraphy system.
Med detta jobbar vi bl.a. med mental träning genom kroppen med diverse övningar för att släppa på spänningarna och finna ett inre lugn. Bygger stabilitet från grunden för att hitta tillbaka enkelt sagt.
Från början har jag gått från dessa resonemangen, -jag ska fanimej fixa detta själv!
Om jag lyckats träna sönder kroppen ska jag väl förf*n lyckas vila igång mig igen.
Till, ”det kommer släppa en dag”. (hox pox sådär eller?!!!! Hur j*vla naiv är man egentligen?).

Men för en månad sen kände jag att om jag inte hittar någonting som kan hjälpa mig ur detta, kommer detta vara min framtida levnadssitution. Gå på konstant sparlåga… Möjligtvis något man önskar sin värsta ovän…
Så efter lite research och ett bra kontaktnät kom jag alltså i kontakt med Tobbe (To be sport, hälsa & life system). Efter fyra besök i Lönsboda(!), känner jag att jag har fått en del verktyg att jobba med för att kunna hitta en röd tråd i kämpandet i att komma tillbaka.

Jag tror mig veta varför jag 7 månader efter det tog stopp fortfarande inte har mer än 20% av ”gamla Christian”.  Jag är fortfarande för rastlös och har en enorm inre stress. Att befinna sig i nuet är något jag försökt fly, fram tills nu. Jag har via Tobbe och Göran Kenttä insett att jag inte kan fly verkligheten. De gånger jag gjort det, har jag alltid fått det i bagaget och varit allt mellan däckad till förstörd dagar till veckor efter jag tagit vatten över huvudet och trott att allt varit som innan…IMG_5765

Det är alltså där jag är idag.                           -Update slut-


// Christian

[Twitter]