Så här är det.

(Hämtat direkt från min facebook sida).
Många har undrat vad som händer i mitt liv och hur hälsostatusen är och till er kan jag ge positiv feedback.
Sen jag började jobba på NCC roads i mars (Tack Ola Friberg!) med att köra TMA och kranbil har mycket positivt hänt.
Från att haft problem att gå upp för trappor utan paus och mått allmänt rätt kasst, klarar jag nu ett heltidsjobb med övertidstimmar, mår rätt okej och har dessutom lite roliga långsiktiga projekt igång vid sidan om.
Tyvärr lider jag dock fortfarande väldigt mycket av överträningen/utmattningssyndromet och träning är fortfarande helt uteslutet. Därför är en comeback på cykeln helt uteslutet närmsta åren. Jag tror nog att det kommer behövas ytterligare några år innan min kropp är redo att dra igång en liknande satsning. Detta är något som gör ont inom mig att säga då jag fortfarande vill tillbaka till en elitidrottande vardag igen, men faktum är nog att tiden kommer att vara min bästa vän framöver.
I och med att jag saknar cyklingen så mycket har jag aktivt valt att undvika Facebook och allt och alla som har med cyklingen att göra. Så alla cykel och träningskompisar och vänner därute, ni är fortfarande ihågkomna, men jag mår fortfarande bäst av att inte höra träningssnacket som annars har varit mitt liv 24/7 senaste 10 åren.
Vissa kanske tror att detta är ett locket på, att jag nu tagit steget upp på åskådarplats. Men jag har inte slutat och jag ser mig fortfarande som en elitidrottare med time-out.
De som tvivlar känner inte mig.
Oavsett om det är om 3 eller 5 år ska jag när tiden är inne ta mig tillbaka.
Men det räcker för mig själv att jag vet mina mål och spelregler.

Trots beskedet att jag vill hålla mig ifrån cyklingen så mycket som möjligt, är man inte sämre än att man kan göra ett undantag när USA är inblandat. På tisdag flyger jag med Dennis Nystrand och Team Bliz-Merida presented by Cyclesport.se för att hjälpa laget med ett par tävlingar som jag kört, några av alla 11 gånger jag snart varit i USA.
Ska faktiskt bli riktigt roligt och har sett framemot det väldigt mycket.
Till säsong 2014 var jag nära att köra för ett amerikanskt lag men möjligheterna att ta nästa steg såg bättre ut i ett Holländskt team. Nog om det.

Ha det bra alla och lycka till med vad ni tar er för så hörs och ses vi

// Christian

[Twitter]