Skive loppet

No Twitter Messages.

Hade ganska rätt med min tippning om att det skulle vara en större grupp som skulle komma hem till mål och göra upp om det.
Efter 47km/h första timmen så sprack det i kantvinden runt km 50.
En grupp på ca 45 man blev första gruppen där b.la. jag, Linus, Micke och Pölder från laget satt med.
Även Wilson från Joker Merida, Landström från Motala, Balck från Christina Watches och Johan Svensson från J.Jensen fanns med i förstagruppen. Gemensamt för 7 av 8 svenskar i förstagruppen är att de alla varit i Team Cykelcity och eller haft Aike som sportchef och lärt svenskar att köra kantvind!!
Den 8:e Johan Svensson är gammal i gemet och har varit proffs i Belgien.
Svenskar överlag och likaså norrmän måste bli bättre på att köra blåsiga race, där har både Sverige och Norge mycket att lära av danskarna och deras körning i vinden.

Åter till loppet. Efter att ha hamnat i ett riktigt bra läge med laget med många andra snabba killar och sprinters såg det ganska ljust ut för att gruppen skulle kunna gå hem. Tyvärr händer då det som inte får hända. Jag punkterar framhjulet runt km 100 och samtidigt var det körning där bak så klungan var ca 55 sek bakom oss, och när klungan är närmre än minuten på utbrytarna måste servicebilarna återgå till karavannen. Av någon anledning fanns det ingen neutral service bakom oss i utbrytningen vid min tidpunkt, så jag fick helt enkelt vänta tills vår bil med karavannr 28 kom innan jag kunde få pace som tyvärr endast gällde till det som fanns kvar av den jagande klungan.

Precis som förutspått så höll 45 manna gruppen hem och jag och Lindau som var de från laget som fanns med i klungan kunde krasst konstatera att vi var ute från spelet även om alla norrmän som hade missat utbrytargruppen ett tag gjorde ett seriöst försök att hämta in dem igen.
Mest för skoj men utan att riskera eller offra något slängde jag in en spurt med klungan för att känna om känslan fanns där.
Även om jag endast blev tvåa i klungspurten hade jag riktigt go feeling och flow när jag laddade på med spurten vilket bådar gott inför framtiden.
Ska bara försöka att få lite stolpe in och bättre tajmning på saker och ting så får vi se när första resultatet för i år kommer.

OBS: Att tillägga. Jag är ej nåbar på telefonen förrens på tisdag då jag exprementerade med att klippa till ett vanligt simn kort till att passa i en Iphone 5:a. Resultatet? Ja det kan man utläsa i raden ovanför…             Mejl, Facebook, skype och twitter är jag kontaktbar på :-)
// Christian

    No Twitter Messages.