USA resan del 1 med Pölder

Dags att ta och dokumentera ned en del av USA resan med Pölder. Blir mycket bilder och desto mindre röd tråd:)

Efter att ha landat i L.A. hämtade vi ut en hyrbil från Sixt och efter lite diskussion fick vi ut en mycket trevligare bil än vi hade bokat, men för samma pengar. Tur stavas sånt.
Robban är min motsats i en hel del, såsom att tänka efter före han agerar och inte lika hetsig som mig med bilkörning eller om det hettar till. För hetta till gjorde det redan första kvällen! Robbans snälla bilkörning gjorde sig inte riktigt i Los Angeles som var en helt galen stad att köra i!!! I alla fall fick vi action redan efter en halvtimmes bilkörning då vi blev påkörda bakifrån/sidan i en korsning av en galen bilist. Efter att vi lyckats komma bort från körbanan var det alltså dags att reda ut vad fan det var för fel på bilen bakom, och för att undvika att låta kränkande kan jag ju inte påstå att deras körstil berodde på deras läggning eller jobb, men i all fall så från den andra bilen hoppade det ut en ”bordellmamma” och en transvestit som var längre än Robban(!!!).
Bak i bilen satt en lite generad kille som visst skulle haft lite kul…
Vi blev ganska chockade men som tur var löste sig allting på ett bra sätt tack vare att bägge hade försäkringar och därmed kunde man sätta CHECK på att ha varit med om att krocka i USA. Fast den där krockCHECKEN borde ha kommit redan 2011 när Jonas Ahlstrand inom loppet av en kvart var nära att krocka hyrbilen två gånger. Preskriptionstiden har gått ut nu Jonas ;)
1

                                                                  Högklackat gjorde sig inte riktigt på en kille…
2Fick även bli en match med L.A. Kings, Man får ju passa på när det ges tillfälle.
3
Den där överskattade plåtskylten syns där borta på berget…

Foto 2014-10-20 04 23 11
Vissa dagar var sämre än andra. Tur då att man har en så pass bra kompis som fixar en permobil när man inte själv orkade gå.

Foto 2014-10-20 04 12 48
BÄSTA ”GODISET”!!!!

6
En av de kändaste och FINASTE vägarna att cykla på i San Fransisco. Nu kom vi iofs körandes i bil, men det var inte så pjåkigt det heller… Solnedgång över Stilla havet. Vägen är den enkelriktade som man kan köra ned från utsiktsplatsen för Golden Gate bron.
5
Open Style, No Limit. Det är min och Robbans melodi när det gäller mat. Förutom att det ska smaka gott så måste man ju få äta mycket. Finns ju inget värre än att äta på fina resturanger och man tvingas grunda med en rejäl köttbit eller springa ut till en korvkiosk mellan alla små rätter.

Foto 2014-10-18 22 44 42Vi tycker ju även om att testa nytt så på förra bilden var vi på ett indiskt ställe och här är vi i Chinatown i SF där man fick rätt mycket mat för 6 dollar.
4
Robban mådde ganska dåligt här, men det var ingenting vad han skulle komma att må senare…. :D
På denna resturangen som heter Home Town Buffet fanns det så många olika maträtter att vi tvingades att köra Warrior diet (endast en måltid om dagen) och jag är ganska säker på att vi bägge slog nya kalorirekord då vi åt 5 tallrikar mat och avslutade med 6-7 efterrätter och kaffe.
Roligast var ändå att vi var de smalaste där inne och ett äldre svart par påpekade för oss att vi kommer bli väldigt feta samtidigt som hon inte fattade hur vi kunde ”vara så smala”.
Foto 2014-10-18 18 51 29
Min faster bodde ett år i Petaluma, strax norr om San Fransisco och har fortfarande kvar sina vänner där och amerikanare är ju fantastiskt gästfrivänliga så ett par nätter kunde sparas in samtidigt som vi fick träffa och samtala med väldigt trevliga personer!
Foto 2014-10-21 05 00 14
Jag och Robban är specialister på att klara av att resa exklusivt (med våra mått mätt), på en sjukt bra budget!!
Skulle faktiskt vilja påstå att vi är så pass skillade att vi hade kunnat ge ut en handbok för den som vill klara en maxad 2 veckors USA resa på 10000kr. Fast det är klart… då krävs det ju att man inte är lika Svensson bekväm och äter enligt tallriksmodellen utan är beredd på att fasta, köra warrior diet, göra potentiella affärer längs vägen och när hotellen är för dyra eller de helt enkelt inte finns, som här i Yosemite National Park, där vi körde långt ut på en grusväg i ingenmansland och sov i bilen.
Foto 2014-10-21 05 01 17
Hur man överlever en natt i en bil i USA? Sömnpiller och en kökskniv (till att dela vattenmeloner såklart ;-) ).
Denna gången var det faktiskt rent ut sagt lite mysigt att sova i bilen nu när man hade sällskap. Sist jag gjorde det var ju i våras och då också i Yosemite, fast då var jag så jäkla livrädd och paranoid då jag hade mött några lite halvläskiga personer körandes förbi i bil precis innan det blev mörkt. Då vaknade jag flera gånger för att säkerställa att ingen stod utanför i mörkret och tittade in…
Foto 2014-10-21 16 26 08
Jag vaknade utsövd men Robban verkade lite sliten när han tog en morgon Selfie
IMG_4312
Yosemite. En av mina absoluta favoritplatser här på jorden.
SDC11102
Här mådde man!! För den som känner mig, är detta nog den enda bilden man ser på mig där jag har ”så färgglada kläder på mig”. Den där Tommy Hilfinger jackan kom jag förresten över för 7 dollar på Macys superfynd hörna. I en annan Macys affärer visade den sig kosta 100 dollar.
SDC11119
Tunnelview! Robban som var lite svårövertalad att tillbringa en ”massa dyrbar tid ute i skogen” ändrade sig ganska fort när han fick uppleva riktigt skog och inte en svensk gran eller ännu värre, tallskogsplantering. Min hälsa tillät mig inte att vandra i Yosemite denna gången, men Robban fick återge och visa bilderna han tog från sin halvdags tur som han var ute på.
SDC11121
                                         Volvon gick fantistiskt fint och för 4200kr var det helt galet prisvärt, särskilt eftersom vi körde 400 mil på de två veckorna. Tur att vi fick XC modellen för vi kände knappt av när vi krockade första dagen och i Yosemite blev det lite off road körning med för min del.
SDC11156
Lämnade Sierra Nevada för att köra syd ost.
Foto 2014-10-22 18 49 56
Tack vare att vi hade lite tur när vi pratade med lokalbefolkningen lyckades vi hitta en undangömd skatt som låg mitt ute i ingenstans med zero skyltar eller vägbeskrivning.  
SDC11140
IMG_4365
Rena rama SPA behandlingen. Verkligen ett undangömt guldkorn som man knappt ens hittar på google. Kan ge vägbeskrivning till dig om du vill dit och är i trakterna av östra Sierra Nevada.

Första veckan i USA är slut och del två bör komma i mellandagarna.

God jul!!

// Christian

[Twitter]