USA resan med Pölder, Del 2

VIVA LAS VEGAS!
Efter 270 körda mil var det dags för några avslutade dagar (trodde jag) i Las Vegas.
Jag hade sett fram emot Las Vegas sjukt mycket då jag hade tänkt spela en hel del poker (finansiera resan?) och vad jag har hört från främst pokerspelare, var att det skulle vara himmeln där…
Personligen var jag imponerad av staden. Dock  endast ca 24 timmar, sen var jag trött på pulsen som fanns där. Det var inte en storstadspuls likt New York. Snarare fick man en känsla av att befinna sig i ett enda stort nöjesfält. Folk som bor där måste befinna sig i en konstig bubbla? Jag trivdes i alla fall inte där även om vi hittade på en hel del skoj och fick ut så mycket kvalitet som vi kunde från de dagarna vi spenderade där.

Nu kommer återigen en bildkavalkad från de fyra dagarna i syndens stad.
SDC11335
En av många fascinerande hotellbyggnader. För den som är intresserad av arkitektur måste Las Vegas Casino och hotell komplex vara rena drömmen att titta närmre på.
SDC11331
Las Vegas by night
SDC11249
Dagsutflykt till Hoover Dam.
SDC11258
Mäktig konstruktion och såklart först och STÖRST. Everything is bigger in the states :-)
SDC11180
IMG_4380
De vet även hur man tillagar och röker kött på absolut bästa sätt. Detta stället hade istället för 30 olika sorters lösgodis, 30 olika sorters rökt kött som man plockade ihop i en påse och betalde för i Pounds.
IMG_4381
SDC11282
Tyvärr har jag glömt vad denna butikskedja heter, men jag diggar den stort i alla fall. De har dels en amerikansk husmanskost restaurang och sen även massor av inredningssaker, kläder och livsmedel, allt med en country touch!
Foto 2014-10-25 02 40 25 (1)
Kan ni gissa vad vi är på för typ av evenemang nu? 10 poäng om ni tar det på första bilden…
Foto 2014-10-25 02 26 23
5 poäng om ni tar den nu… Det borde ni nästan om ni lägger ihop Ford pick up+cowboys+bbq+corn cob=…?


Foto 2014-10-25 03 02 54
RODEO SÅKLART!!!
SDC11209
15000 cowboys var på plats varje dag i 5 dagar för att se finalen av PBR, avslutningen av den professionella BULL RIDING serien i Amerika (både syd och nord). Om ni inte förstår, så var detta den absoluta höjdpunkten på hela resan för mig.. :-) Jag har ju de senaste åren bokstavligt talat kärat ner mig rejält i Rodeo och då särskilt Bullriding. Det är faktiskt på den nivån att om jag hade hittat en finansiär så hade jag kunnat överväga att göra en satsning för att ta mig in i den amerikanska proffsligan där ca 40 personer finns med. Nationaliteterna bland dessa 40 personer är Amerikanare, kanadensare, mexikanare, brasilianare och en kille från Australien. Dock är det nog endast en tidsfråga innan Kina slår sig in där då de har utvecklat en egen PBR serie i Kina nu. 
Något förvånad var jag över att Brasilien (tyvärr) har de absolut bästa bull riders:na i världen just nu. Vad jag vet finns det hittills inte någon Svensk (möjligtvis svenskättling) som lyckats ta sig till toppen. Hoppas ni la märke till hittils…
Nä nu ska jag inte sväva iväg i hybris drömmarnas värld, för antagligen kommer detta få stanna vid en pojkdröm..
Men faktum är att jag är ganska övertygad om att jag har rätt bra skills på att sitta på en ”bucking bull”.
Fråga mig inte varför jag har utvecklat denna övertygelsen… men kombinationerna cyklist, f.d. kraschkung, ridit på grisar och hästar har gjort att jag har en jäkligt bra balans och för att klara av de magiska 8 sekundrarna som krävs för att få höga poäng måste man ha en sjujävlig balans, styrka, idioti och mod. Och alla som känner mig skulle nog kunna skriva under att jag besitter de fyra ”fantastiska egenskaperna” :-).

SDC11210
TITTA PÅ VIDEON SÅ FATTAR NI VAD JAG TALAR OM!!!
Foto 2014-10-16 01 28 54
När vi ändå har comboy temat uppe kan jag ju passa på att visa hur en Western Store ser ut när man går bort till sko (boots) avdelningen.
Foto 2014-10-23 05 41 18
Och som avslutning på två fantastiska veckor ihop med Pölder i USA är återigen en matbild passande!

Om det blir en avslutning på USA äventyret( i dess rätta benämning) återstår att se. Jag checkar i alla fall ut från www nätet en vecka och jag hoppas att ni alla, oavsett politiskt åsikt och hur många ni har vält i klungan får ett gott nytt år och en trevlig nyårsafton. För egen del är jag övertygad om att 2015 kommer bli långt mycket bättre än 2014.

Ta hand om er då livet är för kort, orättvisst och oberäkneligt. Nyligen gick en väldigt god vän till mig och tillika cykel kompis senaste 13 åren bort. Han somnade in under nattsömnen och jag har fortfarande extremt svårt att förstå eller acceptera att jag aldrig mer kommer att få träffa honom. Drygt 40 år gammal och med första barnet bara veckor bor….
Alla tankar till hans käraste som även hon är en fin vän till familjen.

// Christian

1 Comment

  1. Darrin
    Darrin 01-03-2015

    You post interesting content here. Your page deserves much more visitors.
    It can go viral if you give it initial boost, i know very useful service that can help you,
    just type in google: svetsern traffic tips

[Twitter]