Wendes 2 dagars

No Twitter Messages.

Då var hemmatävlingen avgjord med strålande solsken och riktigt sommarväder.

Helgens lopp präglades av att Hymer och Trek hade vardera ca 10 personer i sina lag som satt med och kontrollerade det mesta. Överlag hyfsad cykelåkning!

De enda ”utomstående” var jag och OS mästaren Lasse Norman Hansen som fick göra vad vi kunde för att sätta press på våra konkurrenter på de lättåkta banorna vilket inte var det lättaste när man vid nästan varje attack kunde se ett gult/vitt tåg jaga ikapp eller sitta bekvämt på ens hjul med skakande huvud till att hjälpa till att köra, men så är det i denna jäkla taktiksporten;-)

GP loppet:

På GP loppet vart det inte bättre än att 4 man höll hem och där satt jag inte med.
Lite tröst på såren att jag i alla fall fick vinna klungspurten om femteplatsen.
gpf

Tempot:
Lyckades faktiskt över förväntan då jag + tempocykel inte är ett likahetstecken eller ett hjärta.
Blev tvåa efter suveräna Jakob från Hymer som också vann tempot på Hammarö förra veckan och verkar vara inne i ett riktigt fint flow just nu! 45km/h i snitt på ett 17 km platt men blåsigt tempo där jag var riktigt krispig på vägen ut, men det ordnade upp sig på vägen hem så att säga..
Efter andra etappen låg jag trea i totalen.

Linjet:
Efter att ha försökt köra helhjärtat från start med lite halvhjärtade ”kompanjoner” i den lite halvdanna kantvinden gick det en 8 mannagrupp där såklart varken jag eller Lasse dansk satt med.
Som tur var hade Hymer fel killar med och tog ansvaret att jaga i klungan. (all credd till Hymers elitlag som kör över förväntan för att vara ett Svenskt elitamatörlag, och särskilt vad gäller den taktiska förmågan!)
Mot slutet blev det sedan en skur av attacker där 50% kom av Lasse som var löjligt stark ibland…
Tack vare kantvinden kunde jag och sex andra bli av med typ 20 wheelsuckers med 1 mil kvar att köra och först då fick vi till riktigt riktigt fint samarbete.
Jag tror att vi då hade ca 1.40 upp och ca 7 km rejäl kantvint och resten medvind.
In på slutet vart det inte bättre än att det sprack upp i vår grupp och jag och Lasse kunde nästan ansluta till utbrytargruppen som fick göra upp om segern. 7 sekunder före oss 2 som blev sexa och sjua.
Tyvärr så räckte inte tidsavståndet som jag hade varken på dagens etapp eller gårdagens tempo till att avancera till en andraplats i totalen då Brolin från Team Trek hade lite för många sekunder tillgodo från sin utbrytningen på GP:et.
wensft
Så även om det inte blev någon seger i helgen har jag fått bra med motstånd och stundtals riktigt hårdkörning.
Next up på schemat är: (fartpasset i Åhus på tisdag 18.00!!) Skandis loppet nästa helg och sedan Tour of Norway!!

// Christian

    No Twitter Messages.